Trädgård

Thuja

Om du undrar hur du köper thuja, har du kommit till rätt ställe. Läs vidare för att lära dig hur du väljer rätt sort för din trädgård. r du köper thujaplantor, se till att noggrant inspektera rötterna för skador. Om rötterna är brutna eller avskurna, har de förmodligen inte vattnats nyligen eller har pottats. Dessa problem kan få din planta att vissna i trädgården, så välj med omsorg.

Hur stort ska planteringsavståndet vara?

När du planterar ett livsträd, se till att du planterar varje enskilt träd med cirka 2 till 5 meters mellanrum. Thuja bör vara ca 50-60 cm från staket eller vägg. Under tidig vår och sommar kan du beskära växtens blad för att uppmuntra tillväxt.

Planterad på rätt sätt blir den gröna jätten hög och frodig och skyddar ditt hem från vind, buller och föroreningar. Du kan plantera den antingen vertikalt eller i jord.

Livets träd – perfekt som häckväxt

Thuja, vetenskapligt känd som Arborvitae, är en vintergrön växt som växer bra i trädgården. Den är lätt att odla och finns i en mängd olika former, från klumpar till häckar. Dess blad och olja används ofta för luftvägsinfektioner, bakteriella hudinfektioner, munsår och andra smärtsamma tillstånd.

Thuja är användbar inte bara för landskapsdesign, utan kan också användas för att behandla olika sjukdomar och inflammatoriska hudsjukdomar. Välj livets träd som häckväxt och ge din trädgård en unik atmosfär. Besök vår hemsida för mer information.